Stepping stones

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Geluk of ongeluk

Soms gebeuren er dingen waarvan je denkt: “Waar heb ik dat aan verdiend!” De volgende parabel uit de Chinese traditie herinnert ons er aan dat we vaak veel te snel oordeling en betekenis geven en dat we misschien beter bij het heden kunnen blijven. Want uiteindelijk weet niemand wat morgen brengt … dus wie zal het zeggen?
In een dorpje op het Chinese platteland, leefde een boer met zijn zoon. Naast hun hut en het land was hun enige bezit van enige waarde het paard. Zo konden ze het land bewerken en in alle bescheidenheid rondkomen. Op een dag brak het paard door de omheining en rende weg. Die avond kwamen de dorpelingen bij de Chinese boer op bezoek om hun medelijden te betuigen. “Wat vreselijk!” zeiden ze: “Hoe moet het nu met het land? Je paard verloren, wat een ongeluk!”
Maar de boer glimlachte rustig en zei: “Geluk of ongeluk? Wie zal het zeggen?
Het enige dat ik weet, is dat het paard is weggelopen.” De dag daarna gingen de boer en zijn zoon weer aan het werk op het land en voor enige tijd maakten ze er het beste van. Tot op een dag het paard weer kwam aangelopen. En in zijn kielzog nam hij een kudde van tien wilde paarden mee! Die avond kwamen de dorpelingen weer bijeen om hun gelukswensen te geven: “Wat een geluk! Wat geweldig! Je bezit zo maar vertienvoudigd!” Maar de boer glimlachte rustig en zei: “Geluk of ongeluk? Wie zal het zeggen? Het enige dat ik weet, is dat mijn paard weer terug is en dat er tien andere paarden bij zijn.”
De volgende dag wilde de zoon proberen of hij de paarden kon temmen en klom op de rug van een wild paard. Deze was hier echter niet van gediend en bokte net zolang totdat de zoon met een flinke smak op de grond belandde en beide benen brak. Die avond stonden de dorpelingen weer op de stoep: “Wat vreselijk! Je zoon! Beide benen gebroken! Nu kan hij niet helpen op het land! Wat een ongeluk! Hoe moet dat nu?”
Maar de boer glimlachte rustig en zei: “Geluk of ongeluk? Wie zal het zeggen? Het enige dat ik weet, is mijn zoon zijn beide benen gebroken heeft.”
De volgende dag kwam er bericht dat er een oorlog was uitgebroken en dat alle jongemannen die daartoe in staat waren zich onmiddellijk moesten melden om te vechten in het leger.
En de boer glimlachte rustig en dacht ….

bladerenToen ik 6 was deed mijn moeder het al. Ik heb een vriendin in Bussum die al 15 jaar een yogaschool heeft, maar ik moest er 51 voor worden om yoga te ontdekken :)! Eerlijk gezegd dwongen de privé uitdagingen die ik had en in mijn lichaam gingen zitten me er toe. Ik doe nu 3 of 4 lessen per week. Vind het een heerlijk zen-moment voor mezelf en mijn lijf vaart er ook wel bij. Ik ben ingestapt op Critical Alignment Yoga (corrigeert de rug) en doe er nog Hatha yoga en Yin bij. Dit artikel legt uit waarom yoga ook goed is voor het ouder wordende brein. Ik kan het iedereen aanbevelen :)!

Yoga4


In tijden van tegenspoed houd ik altijd voor ogen dat het een tijdelijk moment in mijn leven is.

“This too shall pass.” Zoals alles voorbij gaat.

De winter wordt de lente, de lente wordt zomer.

Een peuter wordt kleuter.

Na regen komt zonneschijn.

Soms moet je even stilzitten als je geschoren wordt.

plant

Een paar weken geleden las ik online een blog van Els van Steijn over haar boek De Fontein. Els is een coach en trainer die werkt met familieopstellingen. Inmiddels ben ik het boek aan het verslinden. Het is zó herkenbaar hoe ze de patronen blootlegt die kennelijk universeel zijn en die van ouder op kind worden doorgegeven. Alleen al bij het lezen van het boek, voel ik dat er dingen in me veranderen. Echt een aanrader!

bloempjes


Ik ben een enorme voorstander van pro-active selfcare. Zeker op het gebied van de gezondheid (preventief je lichaam en geest verzorgen), maar dat begreep je waarschijnlijk al wel, maar ook op het gebied van financiën. Zorg voor jezelf. Leun niet op de overheid en instanties. Als het later tegenzit, kun je iemand de schuld geven, maar daar schiet je niks mee op. Financieel voor jezelf zorgen, is zorgen dat je minimaal twee bronnen van inkomsten hebt waarvan het liefst eentje residueel, zodat als je eens in een periode niet kunt of wilt werken, dat je inkomen wel doorloopt. Mijn residueel inkomen is doTERRA! #askmehow

Water


Wist je dat een staat van dankbaarheid de hoogste frequentie in jou teweeg brengt? Deze komt nog voor liefde. Als je in je hart dankbaar bent voor wie je bent en wat er is, vibreert je lichaam op de meest gezonde trilling!
landschap

stepping stones