Gebruikstips

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Gebruikstips

 
De volgende tips zorgen er voor dat je lang plezier hebt van je essentiële oliën!
 
1. Schaf je producten aan bij een gerenommeerde leverancier. Een leverancier die weet wat hij doet, zal zijn oliën verpakken in donkergekleurde, glazen flesjes. Van doTERRA zijn helaas nep-flesjes in omloop die via sites als Amazon, Alibaba, Wish, Ebay etc worden aangeboden. Je kunt ze ten eerste herkennen aan de absurd lage prijs. Als je het flesje in huis krijgt, zit er een (geurende, maar soms zelfs dat niet) olie in. Trap hier dus niet in! Goedkoop = duurkoop!
2. Volg de gebruiksaanwijzing van de leverancier.
3. Bewaar essentiële oliën altijd uit de zon, liefst in een kastje en onder de 25 graden en buiten bereik van kinderen en dieren. 
4. Langdurige blootstelling of inademing van essentiële oliën kan incidenteel hoofdpijn, misselijkheid of een algeheel gevoel van onbehagen veroorzaken. Maak in dat geval een stevige wandeling in de frisse lucht en drink veel water. Als het gevoel blijft, bezoek dan een toxicoloog in het ziekenhuis.
5. Als je huid reageert op een essentiële olie, verdun deze dan met een basisolie (cocosolie, amandelolie, jojobaolie, ed). Eventueel een koud compres aanbrengen als er hitteverschijnselen optreden.
6. Krijg je essentiële olie in je oog, wrijf dit er dan met een vette plantenolie voorzichtig uit. NOOIT met water. Olie en water mixen niet en dit zal het eerder erger maken.
7. Altijd een arts raadplegen als iemand die medicatie gebruikt etherische oliën wil gaan toepassen. 
8. Meng essentiële oliën niet met andere (synthetische) merken (verzorgings)producten . De onderlinge interactie kan tot onaangename reacties leiden. 
9. Gebruik geen essentiële oliën op je huid die fototoxisch zijn voordat je de huid blootstelt aan UV-straling, dus zowel zon als zonnebank (12-36 uur). (* zie onderstaand overzicht en raadpleeg de gebruiksaanwijzing van het product). Verstuiven of innemen kan wel.
10. Wissel het gebruik van oliën af om overmatige blootstelling en eventuele reacties van het lichaam te voorkomen.
11. ‘Esoterische’ oliën zijn meestal geen essentiële oliën. Het klinkt heel spiritueel, maar het gaat er eenvoudigweg om wat er in het flesje zit. Vraag dus naar een overzicht van de ingrediënten.
12. Door de nieuwe Europese wetgeving is dōTERRA verplicht om de chemische (uit de natuur) ingrediënten van de oliën op het flesje te vermelden (linalool, monoterpenen, alcoholen, fenolen, esters, geraniool, e.d.). De inhoud van de flesjes is uiteraard niet veranderd en bevat nog altijd de essentiële oliën van de sinaasappelschil, wierookhars, pepermuntblad, rozen- of nerolibloesems, kaneelschors, citroengras, lavendeltakken, etc. alleen geeft dōTERRA nu de chemische componenten van de betreffende olie weer.


* Air, AromaTouch, Bergamot, Cheer, Citrus Bliss, Cumin, Elevation, Forgive, Grapefruit, InTune, Kumquat, Lemon, Lime, Motivate, On Guard, Purify, Smart & Sassy, Sunny Citrus, Tangerine, Wild Orange, Zendocrine
Essentialoilsblanco

De volgende (krachtige) essentiële oliën creëren de meeste ongewenste reacties: Oregano olie, Cinnamon bark olie, Jasmijn olie, Lemongrass olie, Ylang Ylang olie, Chamomile olie en Bergamot olie. Heb je een gevoelige huid of heb je wel eens allergische reacties, doe dan een heel klein beetje olie aan de binnenkant van je onderarm verdund met een draagolie als gefractioneerde cocosnootolie, amandelolie of jojobaolie en kijk of er binnen twee uur een ongewenste reactie optreedt. Zo niet, dan kun je de olie veilig gebruiken.
 
Welke olie doet wat jij nu nodig hebt?
De verschillende plantensoorten blijken verschillende werkingen te hebben. Hoe gaaf is dat?
Bloemen bestaan chemisch gezien voornamelijk uit esters. Esters vinden we fijn, want die hebben een kalmerende en geruststellende werking.
De Munten bevatten voornamelijk alcoholen en ketonen. Daarmee is hun werking opwekkend en kalmerend.
Citrussen bevatten met name monoterpenen en de uitwerking daarvan is opbeurend en revitaliserend.
Esthers en esters zijn de voornaamste bestanddelen van de kruiden. Kruiden vernieuwen daarom en werken intrigerend.
Grassen bestaan vooral uit fenolen. Zij hebben een verzachtend en geruststellend effect.
Bomen/houten bestaan met name uit alcoholen. Alcoholen zijn fijn, want ze hebben een aardend en balancerend effect.
 

In de gepatenteerde blends die doTERRA heeft gecreëerd, voegen ze meerdere van deze componenten samen. Op deze manier heeft het lichaam een breder palet van chemische bestanddelen tot haar beschikking waar ze mee kan werken. Dus stel je wilt beter slapen. Dan kun je alleen lavendel gebruiken, je kunt een druppel Lavendel en Roman Chamomile mengen of je kunt de Serenity blend gebruiken. In het eerste geval moet het lichaam het doen met de bestanddelen van Lavendel. Als je Lavendel mengt met Roman Chamomile heb je al dubbele kansen. In de Serenity blend zitten 6 essentiële oliën, dus vergroot je de kans aanzienlijk dat je lichaam iets vindt dat je lekker ontspant en kalmeert. Slaap zacht!Subscript


Deze producten zijn niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen. Als je ziek bent, dien je te allen tijde een (natuurkundig) arts te raadplegen.