Do-it-yourselven met essentiële oliën

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Do-it-yourselven met essentiële oliën

DIY ideasIedere dag hebben we een keuze. Kies ik voor producten die mijn lichaam ondersteunen en versterken of kies ik voor synthetische producten die mijn lichaam ondermijnen en waar mijn lijf zijn best voor moet doen om die weer af te voeren?

Het is heel simpel. Je pakt of een product dat dezelfde maker heeft als ons lichaam en waarvan jouw lichaam feilloos weet wat ermee te doen of je kiest een product dat in een laboratorium door een of meer personen is ontwikkeld en dat in een fabriek is samengesteld, zijn natuurlijkheid heeft verloren en dus lichaamsvreemd is geworden en waarvan je lichaam zegt: What the F**K is dit en hoe krijg ik dit zo snel mogelijk uit mijn lichaam?!? In het eerste geval wordt je lichaam gevoed, gereinigd, ondersteund en in het laatste geval wordt je lichaam verzwakt. Wat kies jij?

We komen dagelijks letterlijk met duizenden chemicaliën in aanraking die ons lichaam moet verwerken. Of het nou de lucht is die je inademt, het water dat je drinkt, het voedsel dat je tot je neemt, de kleren die je draagt, de bank waar je op zit en ga zo maar door. Als we heel even op de eerste inzoomen, vraag je dan eens af hoe gezond de huis in je woning is (woon je in een stad of op het platte land?), de lucht onderweg van huis naar werk, wat ruik je op een dag (parfums, luchtverfrissers, uitlaatgassen, sprays, wasmiddel, ed)? Wat zou je zelf kunnen veranderen om het aantal schadelijke stoffen te verminderen die je inademt?

Het goede nieuws is, de mogelijkheden om je huishouden te zuiveren met essentiële oliën zijn eindeloos! Het meest voor de hand liggend is dat je de ‘geurtjes’ in huis ermee gaat vervangen. Geen synthetische luchtverfrissers, geurkaarsen en wierook meer (wat zullen je longen blij zijn!!), geen rotzooi schoonmaak- en wasmiddelen meer. Je doet nu een paar druppels in je diffuser en creëert zo een kraakheldere lucht in je woning en kantoor! Hoe super is het als je zelf 100% natuurlijke billendoekjes voor je kleintje kunt maken en voor jezelf een lekkere lavendelscrub of zonnebrandcreme? De meest synthetische verzorgingsproducten zoals deodorant, huidcrème en parfum kun je vervangen door essentiële oliën. Vroeger was ik verknocht aan mijn dure parfums zoals Boucheron. Vrijwel niemand zei ooit dat ik lekker rook :( Nu gebruik ik etherische oliën als parfum, maar ook voor mijn spieren, om te aarden en ik heb nog nooit zoveel complimenten gekregen over hoe lekker ik ruik! Simpelweg omdat het 100% natuurlijk is. We verlangen er allemaal onbewust naar terug. Er zijn mannen die in de supermarkt de Patchouli herkennen die ik als deo gebruik :)

Op mijn pinterestpagina vind je honderden heerlijke diffuserrecepten, recepten om zelf verzorgings- of schoonmaakproducten te maken, te koken met essentiële oliën en uitleg over de oliën. Wees er welkom!
Ben je niet zo’n DIY’r? doTERRA heeft ook heel veel producten geproduceerd zoals tandpasta, een schoonmaakconcentraat, huidverzorgingsproducten, een SPA-lijn, lipbalsem, shampoo, et cetera.
Kies nu voor natuurlijk en doe niet alleen jezelf een plezier, maar ook onze lieve aarde!!
Subscript
Deze producten zijn niet bedoeld om te diagnosticeren, behandelen, genezen of ziekte te voorkomen. Als je ziek bent, dien je te allen tijde een (natuurkundig) arts te raadplegen.