Kurkuma

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Kurkuma essentiële olie (Turmeric)

TurmericTea NBEen kruid dat sinds jaar en dag in de Ayurvedische geneeskunde wordt gebruikt, is Kurkuma. Kurkuma (geelwortel) wordt veel in curries en de Indiase en Aziatische keuken gebruikt vanwege zijn specifieke smaak en gezondheidsvoordelen en is familie van de gemberplant. De prachtige warm oranje-gele kleur wordt ook gebruikt als kleurstof. Het internet staat vol van de kracht van deze plant en ik was dan ook zeer enthousiast toen doTERRA deze etherische olie twee jaar geleden toevoegde aan het assortiment. Wat mogen wij hier over Kurkuma of Turmeric vertellen…

De geur van deze olie is warm en aards. Kurkuma kan helpen om de geest te bedaren en emoties te verzachten. Het inademen helpt om gevoelens van ontspanning te ervaren. Kurkuma is een sterke antioxidant en is daarom aan te raden om te gebruiken als je veel gevoelens van stress ervaart en als het lichaam onder spanning staat. Bij inwendig gebruik kan Kurkuma een gezonde werking van het immuunsysteem ondersteunen. Doe bijvoorbeeld twee druppels in een veggie cap. Bij last van tijdelijke ongemakken aan bijvoorbeeld spieren en gewrichten kan inwendig gebruik deze pijn verzachten. De olie kan hiervoor ook direct plaatselijk worden toegepast door een paar druppels, eventueel verdund voor een gevoelige huid met Gefractioneerde Cocosnootolie, op te smeren.

Ook op de reflexpunten is een goede manier om de olie effectief toe te passen. Om meer helderheid van geest te ervaren, kun je Turmeric essentiële olie inwendig gebruiken of bijvoorbeeld onder de voeten smeren. Een druppel Turmeric toevoegen aan je (natuurlijke) dagcrème of olie, zorgt voor een gezond uitziende en stralende huid! Uiteraard kan doTERRA Turmeric ook in de keuken worden gebruikt. Doseer wel per zeer kleine hoeveelheden vanwege de krachtige smaak. Denk hierbij aan het kruiden van soep, maak eens Golden Milk of maak je Indiase maaltijd er mee op smaak.

Essentiële olie of kruid?
De werking van een etherische olie is 50 tot 70 krachtiger dan van een kruid! Het voordeel van een essentiële olie is dat deze zo goed opgenomen wordt door de cellen, omdat de celwand ook een lipide is. Gebruik je het poeder, neem er dan altijd zwarte peper bij om de opname door het lichaam te bevorderen. Kurkuma kan als kruid niet rauw worden gegeten. De essentiële olie kan zowel inwendig, uitwendig als aromatisch worden toegepast en heeft dus een grote variëteit in toepassingsmogelijkheden. Neem de olie in in een capsule, gebruik deze in je gerecht, smeer de olie (verdund op je huid) of doe een paar druppels in je verstuiver eventueel in combinatie met andere essentiële oliën van doTERRA.

Recept Golden Turmeric Latte

1 beker amandelmelk
1 lepel honing
Vleugje vanille extract
1 druppel Turmeric
1 druppel Ginger

Warm de amandel melk op, meng de honing en de vanille er doorheen. Als je de melk van het vuur haalt, meng je de oliën er doorheen.

Diffuserrecept Ray of Sunshine

3 druppels Turmeric
4 druppels Lemon
3 druppels Frankincense

Turmeric essentiële olie werkt goed samen met Ginger, Pink Pepper, citrus- en kruidenoliën zoals Tangerine en Rozemarijn.

Voorzichtig
Het is mogelijk dat je irritatie ervaart als je Kurkuma essentiële olie op de huid toepast. Als er irritatie optreedt, voeg dan Gefractioneerde Cocosnootolie toe. Het wordt niet aangeraden om deze olie te gebruiken voor kinderen jonger dan 6 jaar. Verdun sterker voor kinderen van 6 jaar en ouder. Ben je zwanger of geef je borstvoeding, raadpleeg dan even je arts voor gebruik.

Geniet van de vele voordelen van Kurkuma!

* Wij kunnen hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit supplement. In overeenstemming met de wetgeving houden we die informatie gescheiden van de promotie van onze producten. Voor vragen kun je ons tijdens kantooruren bellen op 0652 307 365.


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook