Een geolied lichaam!

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Hoe wordt jouw lichaam een geoliede machine?

FoodbodypartsDe industrie van voedingssupplementen is een miljardenindustrie. Veel mensen beseffen, zeker nu, dat het verstandig is om supplementen te nemen om te zorgen dat het lichaam over voldoende vitamines, mineralen en andere essentiële stoffen beschikt om al zijn functies goed te kunnen uitoefenen. Vitamine C, D en Magnesium zijn een paar voorbeelden die veel worden bij geslikt.

Het verdient altijd de voorkeur om supplementen te nemen op 100% natuurlijke basis. Dat is wat duurder, maar dan doet het ook wat de bedoeling is. Ons lichaam is door de natuur gemaakt en kan daarom ook het beste stoffen verwerken die van dezelfde maker komen, en niet uit een laboratorium. In een laboratorium kan heel veel uit de natuur worden nagemaakt, maar de laatste ingrediënten houdt God voor zichzelf. Deze zijn in zulke kleine hoeveelheden aanwezig, dat de wetenschap ze nog niet kan identificeren. En wat als dat nou juist de geheime alchemie is die essentieel is voor de werking ervan?

Ik houd van de natuur. Als je er bewust naar kijkt, kun je alleen maar in totale verwondering zijn over hoe prachtig en hoe perfect de creatie is. Van het groeien en bloeien van planten en hoe ze over een paar weken hun bladeren weer los gaan laten, het ritme van dag en nacht, de seizoenen, het sterrenstelsel, de genialiteit van het menselijk lichaam en de stadia waar het in een leven doorheen gaat, zowel fysiek als op andere niveaus. De vormgeving, de kleuren, de genialiteit die alleen van iets bovenmenselijks kan komen. Wist je bijvoorbeeld dat walnoten goed zijn voor het brein en is het je wel eens opgevallen dat de vorm van een walnoot lijkt op het menselijk brein?

Anyway, ik dwaalde even af… Voor een goede werking van een supplement is het belangrijk dat het in onze cellen terechtkomt. De rand van een cel wordt het celmembraan genoemd. Het celmembraan heeft een lipide, vettige structuur en heeft als functie om te bepalen wat er wel en wat er niet in de cel wordt doorgelaten. Het heeft een eigen intelligentie. Omdat het een specifieke structuur heeft, gaat niet alles even makkelijk door het membraan heen. Net zoals vroeger met de blokkendoos: een ovaal ging niet door een vierkant opening. Hier komt het grote voordeel van essentiële oliën om de hoek kijken. Omdat dit ook een vette substantie is, kan het perfect worden opgenomen door het celmembraan! Zo kan de cel heel makkelijk beschikken over de stoffen die in de oliën aanwezig zijn. Eén druppel essentiële olie bevat 40 miljoen biljoen moleculen (!!) en bevat tussen de 1 en 1000 chemische bestanddelen!

Hoewel er geen vitamines en mineralen in etherische oliën zitten, bevatten ze talloze andere essentiële bestanddelen die een mens nodig heeft. Denk aan Alcoholen (kalmeren emoties, reinigende en verjongende eigenschappen voor de huid), Aldehyden (kalmeren, beschermen, ondersteunen diverse systemen, waaronder een gezond werkend immuunsysteem), Esters (ontspannend, balancerend, kunnen beschermen tegen bepaalde soorten bedreigingen), Esthers (bevorderen een gevoel van gemakkelijke ademhaling, te gebruiken als natuurlijk schoonmaakmiddel), Ketonen (verkwikkend, vitaliserend, afweermiddel) en Fenolen (opwekkend, anti-oxidant). Deze chemische bestanddelen (uit de natuur) ondersteunen alle cellen en ieder lichaamssysteem.

Etherische oliën worden al millennia lang gebruikt. Er wordt naar gerefereerd in de Bijbel, Cleopatra baadde erin, soldaten gebruikten ze door de eeuwen heen voor moed voordat ze het strijdveld opgingen en de stad Londen gebruikte oliën om de pest te verdrijven. En nu, in 2020, winnen ze weer terrein en komen zelfs de bekende multinationals met steeds meer producten waar essentiële oliën in zijn verwerkt. Daarom is het nu des te meer zaak om te zorgen dat je een product in huis haalt dat 100% natuurlijk is. En daar staat doTERRA 100% voor!

Geïnteresseerd in de chemie van essentiële oliën? Klik hier.

Hopelijk begrijp je nu iets meer van de wondere wereld van essentiële oliën!


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook