Eucalyptus

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

15 Gebruikstips voor Eucalyptus

Eucalyptus Radiata is een veelzijdige en krachtige olie. Persoonlijk houd ik enorm van de fris/muntig/pittige geur! De plant komt oorspronkelijk uit Australië, maar ook in Zuid-Europa komt de plant veelvuldig voor, zoals in Portugal. In 1852 werd de olie voor het eerst commercieel aangeboden. De werking van Eucalyptus was ondermeer ontdekt doordat een soldaat in Australië een zwaard in zijn duim had gekregen. Volgens aboriginal wijsheid had hij er een Eucalyptusblad als een verband omheen gebonden. De arts stelde later vast dat de huid mooi geheeld was.

eucaliptus combi NB

Hoe gebruik je Eucalyptus?

- doe een druppel in je hand, wrijf je handen tegen elkaar en inhaleer een aantal keer diep om de verruimende werking voor je ademhaling te ervaren
- als je last hebt van een jetlag, is Eucalyptus een fijne olie om je daardoorheen te helpen
- voor insecten is de geur te intens, dus leg een doekje neer met een paar druppels of doe een paar druppels in een (passieve) diffuser om insecten op afstand te houden
- heb je (te) heftig getraind? Doe dan een paar druppels in een basisolie als gefractioneerde cocosnootolie en masseer deze in in de spieren
- blijft er een geurtje achter in je sportkleding? Maak een 30 ml. sprayfles met min 70% alcohol en voeg 20 druppels Eucalyptus essentiële olie toe en spray op de kleding die uit de droger komt (of breng aan op drogerballen)
- bij pijnlijke oren kun je een druppel om de oorschelp aanbrengen (een etherische olie nooit in de oren, neus of ogen aanbrengen!)
- Eucalyptus kan helpen om de hersenen te activeren
- vlekken in je kleding? Breng een druppel Eucalyptus aan verdund in water (probeer eerst op een onopvallende plek of de olie goed reageert op de stof)
- voor een stoombad. Kook wat water, laat het iets afkoelen, doe er 2 of 3 druppels Eucalyptus bij. Doe een handdoek over je hoofd en adem de stoom in. Pas op dat de stoom niet te heet is!
- doe een druppel Eucalyptus op je kussen voor het slapen gaan om een vrije ademhaling tijdens de slaap te stimuleren
- ook een olie die veel in sauna’s en Turkse stoombaden wordt gebruikt voor ondersteuning van de algehele gezondheid het hele jaar door
- doe 2 of 3 druppels op een nat doekje om grondig een oppervlakte te reinigen
- heb je wel eens last van een jeukende hoofdhuid? Doe dan 2 druppels dōTERRA Eucalyptus in wat cocos of olijfolie en masseer het in voor een voedende werking voor het haar en kalmerend effect op de hoofdhuid.
- Eucalyptus is ook een goede vetoplosser en daarom kun je deze goed toevoegen aan een (eigengemaakt) schoonmaakmiddel
- je kunt met 2 dr. Eucalyptus in een borrelglas water je mond spoelen als je last hebt van een slecht adem en uitspugen. Eucalyptus is niet voor inwendig gebruik.

Eucalyptus komt ondermeer voor in de Air blend, On Guard blend en Terrashield. Deze olie is goed te combineren met Geranium, Lavendel, Lemon, Sandelhout, Jeneverbes, Lemongrass, Melisse en Tijm. Met heel kleine kinderen dient deze olie met voorzichtigheid te worden toegepast. Eucalyptus is door de tijd heen een olie gebleken die veilig te gebruiken is zolang het gezonde verstand wordt gebruikt en is ook een veilige olie voor honden en katten.

Heel veel plezier van deze olie!
Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook