Gezond thuis en op reis

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Gezond thuis en op reis

Aan gezond zijn kun je veel doen! In Ayurveda, de geneeskunde uit India die al duizenden eeuwen bestaat, is lifestyle dan ook het belangrijkste. Krijg je voldoende goede slaap (8 uur), eet je gezond, beweeg je voldoende, voed je je hart en geest?

We komen natuurlijk uit een jaar dat ons behoorlijk heeft ontregeld. Als ik naar mijzelf kijk, viel mijn sporten weg, mijn yoga, massages en mijn saunabezoeken. Daar bovenop mochten de dineetjes met mijn vriendinnen ook niet meer. Dat alles was niet alleen slecht voor mijn lichaam ( +++ pondjes) maar ook emotioneel/geestelijk. Nu het land weer open is, voel ik ook weer dat ik mijn best moet doen om in dit ritme terug te komen. We zijn goed door elkaar geschud!

Serenitu NBSlaap
In de slaap reguleert het lichaam veel systemen. We verwerken onze emoties, tijdens onze slaap wordt ons immuunsysteem en spijsvertering versterkt, weefsel herstelt, helpt ons geheugen en als het goed is, voelen we ons na een nacht slaap weer fris en alert. 

De aangeraden hoeveelheid slaap is 8 uur. In de Ayurveda is de ideale tijd om naar bed te gaan om 22 uur en met de zon op te staan. 
Word je vaak wakker ’s nachts? Val je moeilijk in slaap? Kom je niet goed tot rust en word je niet fris wakker? Etherische oliën kunnen je hierbij helpen.

Voor doorslapen helpt Lemon. Stop wat eerder met activiteiten en schermen om lekker in slaap te vallen en doe vast wat Lavendel of Serenity in de verstuiver en doe een druppel Frankincense op je polsen om je zenuwgestel tot rust te brengen. Bijvoorbeeld de Serenity blendCedarwood, Vetiver en Roman Chamomille zijn oliën die lichaam en geest helpen te kalmeren en ontspannen en helpen je dus om snel dromenland in te glijden en uitgeslapen wakker te worden. Helemaal op vakantie in een ander bed kan het lastig zijn om goed te slapen, dus gun jezelf dan wat hulp. Met een klein reisdiffusertje creëer je in iedere hotelkamer je eigen sfeer en reinig je de lucht en energie in de ruimte.

Pilotdiffuser2 NB


Eten
Het voedsel dat je je lichaam geeft, is de benzine voor de motor. Belangrijk dus. Waar op te letten?
- Eet het liefst biologisch.
- Verminder sterk je vleesinname, zeker ook voor de planeet. Je kunt zoveel lekkers eten zonder vlees!
- Stop met suiker.
- Drink max. 2 koppen koffie per dag en begin er pas na 12 uur mee, omdat je lichaam dan klaar is met de detox.
- Voor je lichaam en de planeet zou het ook heel goed zijn als je met zuivel stopt. Er zijn veel alternatieven tegenwoordig!
- Eet veel verse producten en laat voorgeprepareerd voedsel staan.
- Eet niet meer na 20 uur.
- Drink minimaal 1,5 liter water per dag.
- Probeer eens wat dingen uit als Keto, geen koolhydraten, vegan, intermittent fasting voor 1 of 2 weken, en kijk of je je daarmee beter voelt.

Wat kun je met essentiële oliën doen?
Drink als eerste een glas water met 2 druppels Lemon olie om je lichaam te ondersteunen in het afvoeren van afvalstoffen. In de voeding van hedentendage zitten niet meer de voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft. De Lifelong Vitality supplementen zijn een heel complete multi met de beste ingrediënten om het hele lichaam van brein tot spijsvertering, botten, lever, darmen, etc te geven wat ze nodig hebben. Veel mensen krijgen er meer energie van en minder pijn. Heb je last van je spijsvertering? De Zengest olie of softgels helpen je gehele spijsverteringstraject, ook als je lichaam moet wennen aan de buitenlandse keuken. Om je zoete trek te verminderen, kun je een druppel Venkelolie op je tong doen, Kaneel verstuiven of Smart & Sassy in je water drinken.

Tube Rub NBBeweging
Gelukkig zijn de sportscholen en yogacentra weer open! Als je na de lockdown weer op gang komt, moeten je spieren daar wel weer even aan wennen, dus begin met beleid. De Deep Blue rub is een fantastische creme voor support voor je spieren en gewrichten. De geur is heerlijk fris en activerend. Je kunt deze creme zowel voor het sporten op doen om spierpijn tegen te gaan als na het sporten op je pijnlijke gebieden smeren. Doe je duursport? Het inhaleren of op je borst smeren van Pepermuntolie helpt de zuurstoftoevoer naar je longen! Ook als je een lekkere actieve vakantie gaat hebben rond de Middellandse Zee bijvoorbeeld, is Pepermunt heel fijn om bij de hand te hebben om ook af en toe jezelf de nodige koeling te geven! Als je veel in het bos bent, is Terrashield de spray om op te smeren om je te beschermen tegen insecten. Een ongelukje zit natuurlijk in een klein hoekje. Tea Tree en Lavendel kun je daar goed voor gebruiken en ook de Correct-X  is een geliefd product voor huidwondjes e.d. Ben je veel onder de mensen en misschien in een wat minder schone omgeving, neem dan zeker de On Guard mee om je immuunsysteem te boosten en oppervlakten hygiënisch te kunnen reinigen! Echt een ‘ga-niet-van-huis-zonder-deze-olie’-olie.

Voeding voor hart en mind
Naast het fysieke lichaam hebben deze ook voeding nodig. Zo is het heerlijk om de dag te beginnen met een meditatie en/of om een dagboek bij te houden. Voor veel mensen helpt het om voor het slapen gaan nog even wat te lezen. De een vindt zijn voeding in de natuur, de ander in een museum of bij een concert. Als je het nog niet weet, vind uit waar jouw hart warm van wordt en maak daar tijd voor. Het is zo 20e eeuws om altijd maar druk te zijn en niet aan de zaken toe te komen die belangrijk voor je zijn. Hopelijk heeft het afgelopen jaar ons allemaal geleerd dat eens stoppen met alsmaar rennen hele mooie momenten oplevert en dat een gezonde balans werk/privé heel fijn voelt. Stop and smell the flowers voordat je alles hebt gemist dat ècht belangrijk is. Aroma’s waar mijn brein heel blij van wordt zijn Citrus Bliss, Neroli, Balance, Lemongrass, Deep Blue, Wild Orange en Motivate.

Uiteraard is dit blog niet compleet en zijn er nog veel meer zaken te bedenken die belangrijk zijn, zoals tijd doorbrengen met gelijkgestemden, tijd alleen doorbrengen voor wie eigenlijk altijd met anderen om zich heen is, boek eens 10 sessies met een coach of therapeut om te kijken hoe je meer vrede en rust in jezelf kunt vinden en meer van jezelf kunt houden. Ga eens wandelen op het strand, op een terras zitten met een vriend of een boodschap doen en laat je mobiel bewust thuis en vind weer uit wie je bent zonder je telefoon. Ruik de bomen en voel de wind weer door je haar. En geniet er van!* Wij kunnen hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit supplement. In overeenstemming met de wetgeving houden we die informatie gescheiden van de promotie van onze producten. Voor vragen kun je ons tijdens kantooruren bellen op 0652 307 365.


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook