Detox je huishouden

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Detox je huishouden

Er sluipen toch heel wat giftige sluipmoordenaars rond in een mensenleven. Een kritische blik in het gootsteenkastje of in je badkamerlade zet ons met de voeten op de aarde. Maar dat niet alleen. Wist je dat de lijm waarmee je tapijt is vastgelijmd uitermate giftig is? En wat te denken van allerhande geurverfrissers die in een gemiddeld huishouden een plaats hebben. Zelfs iets als een gezellige kaars of het branden van de open haard kan tot ongewenste stoffen in je huis leiden.

Wat gebruikt een normaal persoon zoal op een dag dat belastend is?

schoonmaakochtend:
- chemische douchegel
- commerciële shampoo & conditioner
- tandpasta met fluoride, parabenen, etc
- commerciële gezichtsverzorging c.q. scheermiddelen
- belastende deodorant
- chemische make-up
- nagellak
- chemisch parfumpje
- lekker geurend maar o zo chemische handzeep
- kleren aan die chemisch of belast zijn gestoomd of gewassen
- gebleekte tampons
- chloor in de wc
- voedingssupplementen van de drogist
- medicatie voor het een of ander
- electrosmog van alle elektronische apparatuur
- lucht’verfrisser’ in auto
- etc.

middag:
- stralingsbelasting
- plastic bekers op het werk
- chemische geurverfrissers op het toilet
- commerciële zeep in de wc
- chemische schoonmaakmiddelen
- uitlaatgassen in het verkeer
- etc.

avond: 
- afwassen met een lekker ‘fris’ afwasmiddel
- commerciële reinigingsmiddelen voor gezicht
- dezelfde tandpasta, zeep, etc
- slapen in lakens die met chemische zepen zijn gewassen en gespoeld
- wierook
- etc. etc.

En deze opsomming laat nog alle belastende drank en voeding buiten beschouwing. Krijg je een beetje een idee aan hoeveel gifstoffen we op een dag blootstaan? Zou je lichaam er niet heel blij van worden als je een huishoudelijke detox zou doen? Er zijn namelijk veel natuurlijke alternatieven. Je huid is je grootste orgaan. Als je een natuurzuivere douchegel gebruikt die je lichaam niet belast maar ondersteunt, neem je al een gezonde stap voor jezelf. En als je dan toch bezig bent, probeer eens een natuurzuivere shampoo en kijk gewoon eens hoe dat voelt als je die twee of drie maanden gebruikt.
 
Immune Booster KitVervang de kunststof bakjes in je huis door hout en glas en ervaar eens bewust hoe dat voor je voelt. Er zijn handzepen die slechte bacteriën doden, maar ook de goede laten leven. Waarvan je handen niet uitdrogen, omdat er heel zachte en natuurlijke reinigende stoffen in zitten. Met dezelfde ingrediënten worden ook schoonmaakmiddelen (en tandpasta) gemaakt die je keukenblad en badkamer niet alleen blinkend schoon maken, maar ook een heerlijk natuurlijke geur achterlaat van citrus, kaneel en kruidnagel. Subtiele geuren recht uit de natuur die al je zintuigen strelen en je stemming liften en die je diep mag inademen, omdat het een weldaad is voor je longen en de rest van je lichaam. Vervang het plastic speelgoed van je kleine eens door houten speelgoed. Geef je kind wat langer borstvoeding als het kan en warm het kindereten niet op in de magnetron maar au-bain-marie.

Veel wierook is niet natuurzuiver, net als etherische oliën trouwens, en is daarnaast is de rook belastend voor de longen. Het verstuiven van zuivere essentiële oliën is heel fijn voor het ademhalingssysteem. Daarnaast reinigt het de lucht en voorziet het de hele ruimte van een zalig, etherisch aroma met een emotionele uitwerking die je op ieder moment van de dag zelf kunt kiezen. ’s Ochtends Wild Orange met Pepermunt om een frisse start te maken, een pick me up om 16 uur met Citrus Bliss en ’s avonds Lavendel of Serenity om te ontspannen en het lichaam op de nacht voor te bereiden. Probeer het eens een maand en kijk eens of je een verschil ervaart als je veel meer natuurzuivere producten gaat gebruiken. Ik geef het je op een briefje: je wilt nooit meer terug!

detox1 
Dit blog is bedoeld om te informeren en inspireren. Als je ziek bent, consulteer altijd een arts. Eventuele claims die worden gedaan zijn niet goedgekeurd door de betreffende instanties.


bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook