12 Lavendel Gebruikerstips

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

12 Lavendel Gebruikerstips*

Lavendel* is een van de essentiële oliën waar het meeste wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Er is dan ook veel over te vinden online. Heb je het over essentiële oliën, dan is Lavendel vaak de eerste die bij mensen opkomt. Samen met Lemon en Pepermunt staat Lavendel in de top 3 van best verkochte essentiële oliën en de toepassingen zijn oneindig. Hier 12 gebruikerstips voor deze geliefde olie uit Bulgarije

1. Slapen
Door het hoge gehalte linalool heeft Lavendel een kalmerende, rustgevende en ontspannende werking. Een collega van mij die op de ambulance werkt, had een lange tijd dat ze heel slecht sliep. Ik kwam haar in de sauna tegen toen ik dat aan haar zag en ze vroeg of ik er iets voor wist. Ze sliep al een half jaar maar 3 uur per nacht en stond zeer open om Lavendel te proberen. Een week later kwam ik haar weer tegen, stralend. Ze maakte inmiddels nachten van 6-8 uur. Een goede nachtrust verandert een mens!

Sleepingcouple500


2. Insectenbeten
Lavendel is heel fijn om een insectenbeet mee te verzachten, of het nou van een mug of een bij is. Het helpt tegen de pijn of jeuk en zorgt voor een sneller herstel. Je kunt er een druppel onverdund op doen en even insmeren.

3. Overgevoeligheid
Als je lichaam overgevoelig reageert op stoffen, kan ik me voorstellen dat het een geschenk uit de hemel is als je dat wat kunt verzachten. Doe een paar keer per dag een druppel dōTERRA Lavendel olie op je duim en druk deze 15 seconden tegen je gehemelte aan. Lavendel is een olie die lichaamssystemen weer in evenwicht brengt. 

4. Neerslachtige emoties
Tot een aantal maanden geleden stonden er onderzoeksresultaten uit Oostenrijk online op de site van GGNet over het gebruik van Lavendel essentiële olie bij depressie. Dit onderzoek gaf aan dat het gebruik van een therapeutische Lavendel essentiële olie meer resultaat sorteerde dan een zeer veel gebruikt medicijn waarvan ik de naam spijtig genoeg niet meer weet. Helaas is dit onderzoek verwijderd, maar er zijn online genoeg andere onderzoeken te vinden. Lavendel olie kan ook helpen bij angst en rusteloosheid. Zet een diffuser aan met deze olie er in, doe 2 druppels op de polsen en ruik er aan of vraag of iemand je wil masseren met een basisolie met een paar druppels Lavendel essentiële olie er in.


depressed woman on the bed


5. Gezond haar
Lavendel is een van de oliën die je kunt gebruiken voor droog haar, om je haar te versterken en om haarverlies tegen te gaan. Doe 2 druppels in een paar druppels Gefractioneerde Cocosolie en masseer met je vingertoppen in de hoofdhuid. Je kunt ook 2 druppels bij de laatste shampooronde doen of door de conditioner, goed inmasseren en even laten intrekken alvorens het uit te spoelen.

6. Onrustige huid
Heb je uitslag of een onrustige huid, dan kan Lavendel je huid weer kalmeren. Doe 1 of 2 druppels bij een paar druppels Gefractioneerde Cocosolie, breng dit aan op de plek en masseer in de huid.

7. Als kalmerende badolie
Wist je dat je essentiële oliën ook in bad kunt gebruiken? Gebruik wel een emulgator, want olie en water mengen natuurlijk niet. Je kunt hiervoor Gefractioneerde Cocosolie gebruiken, magnesium, baking soda of melk. Hierna voeg je 3-5 druppels Lavendel essentiële olie toe. Eventueel kun je ook een eigen combinatie van oliën maken die je lekker vindt. Voor een rustgevend effect is Lavendel bijvoorbeeld goed te combineren met Roomse Kamille.

8. (Brand)wondjes
Lavendel essentiële olie heeft een sterk wondgenezend vermogen. Een heel goede vriendin van mij kreeg een keer een hete theepot over zich heen. Voordat ze in de auto stapte om naar het ziekenhuis te gaan, gilde ze naar haar man dat hij de Lavendel olie moest meenemen. In de auto deed ze deze olie op de aangetaste huid. De arts vond het bij aankomst er al heel netjes uitzien. De pijn was de volgende dag sterk verminderd en de plek genas wonderbaarlijk snel.

9. Weert insecten
Insecten houden niet van Lavendel, dus je kunt deze olie, verdund, aanbrengen op armen en benen of 2 druppels op een sjaaltje sprenkelen bijvoorbeeld die je om hebt. Je kunt ook de diffuser aanzetten met een paar druppels Lavendel er in, een bordje neerzetten met een watje met 2 druppels Lavendel essentiële olie erop om insecten op afstand te houden of een paar duppels in de zachte was van een kaars druppelen.

10. Luieruitslag
Lavendel essentiële olie is een veilige olie om bij babies te gebruiken. Doe een paar druppels van een basisolie als Gefractioneerde Cocosolie in je handen, voeg daar een druppel Lavendelolie aan toe, wrijf je handen even tegen elkaar en smeer dan de billetjes van de kleine in.
baby

11. Luchtverfrisser
dōTERRA essentiële oliën zijn een natuurlijke manier om de lucht in huis of op kantoor te zuiveren en verfrissen. Als je Lavendel olie verstuift, creëer je een serene sfeer van rust, kalmte en ontspanning. Daarom is deze olie perfect om 's avonds te verstuiven bijvoorbeeld, als je lichaam en geest wilt voorbereiden op een goede nachtrust. Je kunt ook wat druppels toevoegen aan een sprayfles met water. Lekker voor bijvoorbeeld in het toilet of om je beddegoed mee in te spuiten.

12. Als natuurlijke smaakstof in de keuken
Zo breed inzetbaar als de creativiteit van de kok rijkt! In een icetea, cocktail of smoothie, in een dessert of gebak. Lavendel essentiële olie is veilig om in te nemen, maar denk er aan, deze olie is bijzonder geconcentreerd, dus met een heel klein beetje kom je heel ver! Als je de olie pas toevoegt als de pan al van het vuur is en iets is afgekoeld, behoud je de therapeutische werking van de olie maximaal.

Emotionele toepassing
Lavendel helpt je om open over je diepste gevoelens, verlangens en gedachten te spreken die je altijd voor zichzelf hield. Dit voor wie bang is om gezien en gehoord te worden. Hierdoor vindt een bevrijding plaats van een innerlijke gevangenis. 


“Als je niet weet welke olie je moet gebruiken, dan zit je met Lavendel vrijwel altijd goed!” dōTERRA Lavendel essentiële olie is ècht een olie om in je medicijnkastje te hebben vanwege de veelzijdige toepassingen voor jong tot oud. Want waarom zou je voor een chemische oplossing gaan als het op een natuurlijke manier kan? 

Lees hier het artikel over algemene gebruikstips voor etherische oliën.

Liefs en blijf gezond!


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook