DIY recept: Tandpasta

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

DIY-recepten met essentiële oliën
Tandpasta

Benodigdheden
1/4 cup of 60 gram biologische cocosnootolie (voor keukengebruik, bijv. van Royal Green)
1/4 cup of 60 gram baking soda
1 eetlepel Stevia (100% natuurlijk)
snufje Himalayan zeezout
5 dr. dōTERRA On Guard Protective blend
8 dr. dōTERRA Peppermint essentiële olie

Bereidingswijze
De ingrediënten kun je naar eigen behoefte en smaak aanpassen. Je kunt naar keuze Stevia en het zeezout eruit laten.
Zet de cocosnootolie even op de verwarming of smelt au-bain-marie. Voeg dan langzaam de bakingsoda toe en blijf roeren zodat het een geheel wordt. Voeg naar keuze de Stevia toe en heel voorzichtig het Himalayan zeezout. Voeg de essentiële oliën altijd op het laatst toe en begin met 3 van elk, iedere keer 1 druppel toevoegend. Deze oliën zijn 100% puur en dus zeer geconcentreerd. Eén druppel heeft een grote impact. Voel tussen je vingers de substantie en proef of je meer of minder druppels essentiële olie wilt toevoegen.
OnGuardAls je klaar bent, doe de pasta dan in een wekfles die je luchtdicht kunt afsluiten en zet even in de koelkast zodat het weer een vaste structuur krijgt.

In de On Guard* blend zit Kaneel essentiële olie die een ontstekingsremmende, samentrekkende, zuiverende en anti-microbiële werking heeft, Kruidnagel essentiële olie die een pijnstillende, antibacteriële, ontstekingsremmende, anti-infectueuze en sterk antiseptische werking heeft, Wilde Sinaasappel die een antiseptische werking heeft en Eucalyptus met een pijnstillende, antibacteriële en ontstekingsremmende werking plus Rozemarijn essentiële olie: pijnstillend, antibacterieel en ontstekingsremmend ondermeer.
Pepermunt* essentiële olie heeft ondermeer een pijnstillende, antibacteriële, ontstekingsremmende, antiseptische, verkwikkende en verfrissende werking.

Voor een whitening effect kun je kiezen voor een tandenborstel met houtskool. De houtskool behandeling die de haartjes hebben ondergaan zorgen voor een zacht en veilig witmakend effect.

Je kunt ook nog een oilpulling ’s ochtends doen. Dit reinigt niet alleen je mond en gebit, maar trekt ook afvalstoffen uit de rest van je lichaam. Hier lees je er meer over.
dōTERRA heeft ook een kant-en-klare tandpasta: On Guard Whitening toothpaste.Liefs en blijf gezond!


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook