Blogs

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Happy bijwerkingen!


Toen dōTERRA mij in 2015 verleidde om steeds meer essentiële oliën in mijn dagelijkse routine te gebruiken, vielen mij al snel een paar zaken op.

Ten eerste kreeg ik steeds meer complimenten over hoe ik rook. Ik had het nooit kunnen bevroeden, maar ik kreeg steeds minder behoefte om mijn parfums nog te gebruiken. Er vond een algemene shift in mij plaats die steeds meer chemische middelen het huis uit werkte, omdat het verlangen naar natuurlijke, zuivere producten steeds groter werd. Ik was zó verknocht geweest aan mijn geuren Boucheron en Ellie Saab, en van de een op de andere dag liet ik ze staan. De grote grap is dat ik vaak Deep Blue op mijn schouders en nek smeer (denk qua geur aan Midalgan) en Patchouli met Bergamot als deodorant gebruik (daar kom ik zo op terug) en tot op de dag van vandaag, als ik rondloop in een kledingwinkel bijvoorbeeld of in de rij sta bij de post met de pakketjes van mijn webshop, krijg ik complimenten dat ik zo lekker ruik. Naar mijn mening is dat puur omdat het natuurzuivere producten zijn. Onbewust zijn we alle scherpe, synthetische zooi allemaal enorm zat en hunkeren we om ons in natuur te hullen. En ons onderbewustzijn weet natuurlijk ook dat dat veel gezonder voor ons is!

Het was het jaar dat ik enorm was afgevallen en een nieuwe zomergarderobe had aangeschaft. Ik had een blouse gekocht die favoriet werd, je kent dat wel, en ik had die best vaak aan. Op een goede dag toen ik die blouse weer aan wilde trekken en er even aan rook of het nog fris was, realiseerde ik me hoe vaak ik deze al had gedragen, nog niet had gewassen en hij toch nog steeds fris rook. Ik peinsde even voordat ik tot de conclusie kwam: essentiële oliën doden bacteriën en het zijn de bacteriën die gaan ruiken! Doordat ik nu essentiële oliën als deodorant gebruikte omdat ik zo blij was eindelijk een alternatief te hebben voor de deo’s waar ik al lang vanaf wilde, bleven mijn kleren veel langer fris - what a concept (en hoe duurzaam om zo minder vaak te moeten wassen!)!

En datzelfde concept werkte voor mijn schoenen. Oliegebruikers doen ’s ochtends vaak een olie onder de voeten als selfcare. Via de meridianen die uitkomen in de voeten, spreidt een olie zich dan heel snel door het lichaam en zit na 20 minuten in iedere cel. Dus ’s winters doe ik vaak On Guard onder mijn voeten, soms Oregano of Wild Orange, om een gezonde weerstandfunctie te ondersteunen, en zomers varieer ik met Frankincense, Copaiba, Wild Orange, Melaleuca of waar ik dan ook maar zin in heb. Deze winter had ik met Black Friday een paar Uggs gescoord en ik vertelde een vriendin hoe lekker ik het vond om die zonder sokken te dragen, waarop zij aangaf dat de schoenen dan zo snel gingen stinken. Ik kon daar heel blij op antwoorden dat ik daar dus ook geen last van heb. Diezelfde oliën doden ook de bacteriën in mijn schoenen, waardoor deze altijd heerlijk kruidig ruiken!

Het is zalig en effectief om etherische oliën voor je gezondheid en welzijn te gebruiken. Ik zou niet weten hoe ik 2019 door zou zijn gekomen zonder mijn olietjes. Het was privé een zwaar jaar en de olietjes hulden mij iedere dag in de liefde van de natuur en verzachtten de pijn. Al dit soort heerlijke bijwerkingen maken dat ik echt nooit meer zonder wil!

blog30a

Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook