Stress - wat kan helpen?

icon insticon piicon twicon fb

Aanmelden nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi
 0652 307 365

Search our Site

Stress - wat kan helpen?


Zorgeloosheid is wat ik de meeste mensen (ook) wens als ze jarig zijn. Toen we jong waren, was er geen care in the world. En dan worden we volwassen en daar krijgen we allemaal verantwoordelijkheden bij. Tel daarbij het huidige leefklimaat op en dat alleen kan al voor spanning zorgen. Er zijn nog nooit zoveel twintigers en dertigers geweest als nu die burnout zijn. Massaal loopt deze groep vast in de vraag hoe ze hun leven en werk willen inrichten. En nu vraagt een groot deel van de medelanders zich af hoe ze de energierekening gaan betalen aan het einde van de maand en of ze nog geld overhouden voor een dikke trui voor de komende winter. Je moet heel wat spiritueel werk hebben gedaan om mentaal en emotioneel in balans te blijven in deze uitdagende en onzekere tijden. Lees de krant en kijk het Nieuws en dan heb je nog een pak nieuwe zorgen en slapeloze nachten erbij. Hoe komen we weer in balans?

Laten we kijken naar oplossingen en wat je kan helpen.

- Ik kijk nu zo’n half jaar geen TV meer. Een krant heb ik sowieso niet. Geen nieuws, geen Jinek, Op1 et cetera. Ik merk dat dat me veel rust geeft, omdat ik alle angst die daarin verwerkt wordt niet tot me krijg. Hoewel ik bewust ben dat er via deze kanalen veel angst wordt uitgerold, haken die verhalen onbewust toch ergens aan. Dat kan zich ’s nachts bijvoorbeeld in (rare, angstige, agressieve) dromen uiten of uit zich in het feit dat je juist moeite hebt met goed slapen. Aanrader dus om de TV uit te laten tenzij voor een mooie film.

- Las een spirituele routine in je leven in. Begin de dag met een meditatie. Eindig de dag met een ademhalingsoefening of visualisatie. Ben er voor jezelf. Buiten is het onnavolgbaar. Het enige dat we kunnen doen is dieper en dieper naar binnen gaan en ons omgeven met werkelijke, authentieke, lieve, wakkere mensen en van al het moois genieten dat er is.

- Vluchten kan niet meer. Ons leven lang zijn we gevlucht voor alle lastige gevoelens die we hadden: angst, verdriet, eenzaamheid, boosheid, wanhoop. We gingen drinken, roken, snoepen, stappen, reizen, vrijen, sporten, geld uitgeven. No more. Het is tijd om deze gevoelens aan te kijken, te voelen en te omarmen. Iedere dag een beetje beter. Contact maken met je innerlijk kind en haar/hem geruststellen en er voor hem/haar zijn zoals je ouders destijds niet konden. Het is uiteindelijk de enige weg. Het donker in het licht brengen.

- Forestbathing. Voor mij is niets zo helend en zuiverend als een goede boswandeling, tussen mijn vrienden de bomen, vogels, hazen en de reeën. Forestbathing komt uit Japan en betekent zoveel als je verbinden en één worden met de natuur. Bewust in de natuur lopen en de geur, zonnestralen en knisperingen onder je voeten waarnemen. De energie van het bos jou laten helen.

- Inspiratie voor de ziel. Lees fijne dingen die je hart en ziel beroeren. Het hoeft maar één zin te zijn die je echt raakt. Die je een inzicht geeft dat je met je meedraagt en je leven nooit meer hetzelfde laat zijn. Zoals deze mij iedere keer weer raakt. Deze tekst heeft een verzachtende en kalmerende op mij.

blog 2022 17 image
Of: "Vergeving is het belangrijkste dat je kunt doen voor de wereld. Vergeven van jezelf en anderen."

Er is geen quick fix. We hebben een leven gekregen om het fysieke te laten samenvallen met het goddelijke, onze ziel. Het is iedere dag bewust leven, bewuste keuzes maken, je mind niet te serieus nemen, er in liefde voor jezelf zijn en iedere dag weer verbinding te maken met het bewustzijn achter de mind, de waarnemer. 

Hoe kan aromatherapie helpen?

Als je veel stress ervaart, wil je oliën gebruiken die een kalmerende, verzachtende en eventueel opbeurende werking hebben. Dat betekent dat je essentiële oliën zoekt die esters bevatten, alcoholen of aldehyden. Oliën als Lavendel, Bergamot, Helichrysum, Geranium, Roomse Kamille, Kardemom, Serenity en Ylang Ylang bevatten esters. Alcoholen zitten in bijvoorbeeld Magnolia, Neroli, Petigrain, Scharlei, Roos en Rozemarijn. Aldehyden vind je in bijvoorbeeld Hawaiiaanse Sandelhout, Kaneel, Melisse, Citroengras, Citroeneucalytus en Cassia. Als we stress ervaren, schieten we vaak in ons hoofd en verliezen we de verbinding met de aarde. De Balance blend kan je, net als de essentiële oliën van bomen zoals Siberian Fir, Cypress of Arborvitae je helpen om te gronden. Klik op de links om meer te weten wat deze oliën allemaal voor je kunnen doen en de omschrijving van het aroma.

Hoe pas je essentiële oliën toe?

Als je de emotionele werking van een olie wilt ervaren, dan is het belangrijk dat het aroma in je brein komt via je reukorgaan. De beste manier hiervoor is een diffuser aanzetten met een paar druppels van de olie naar keuze. Op deze manier heeft iedereen in de ruimte voordeel van de olie. Je kunt ook 1 of 2 druppels in je hand doen, je handen tegen elkaar aan wrijven en dan cuppen: de handen voor je gezicht houden en een keer of 5 diep inhaleren. Maar ook als je de olie als parfum draagt in je hals, decolleté of op je polsen, zul je de geur regelmatig ruiken. Met stress wil je ook dat de goede stoffen van de etherische oliën in je cellen komen, zoals bijvoorbeeld met de DDR Prime die zorgt voor een gezonde werking op cellulair niveau. Je kunt daarvoor 2 druppels olie onder je voeten en tenen insmeren, je partner of een vriendin vragen of ze 3, 4 druppels over je ruggengraat wil uitsmeren. Omdat hier veel zenuwuiteinden zitten, kan de olie zich goed verspreiden via het zenuwstelsel. Verder is een etherische olie aanbrengen op een reflexpunt ook een perfecte manier. Op internet kun je het reflexpunt van ieder orgaan of onderdeel van het lichaam makkelijk vinden. Hier vind je een uitgebreider artikel over de toepassingen van etherische oliën.

We got this!

Liefs, Liesbeth* Wij kunnen hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit supplement. In overeenstemming met de wetgeving houden we die informatie gescheiden van de promotie van onze producten. Voor vragen kun je ons tijdens kantooruren bellen op 0652 307 365.


Subscript

bottom profile

Liesbeth Bakker

De enige weg is terug naar onszelf en terug naar de natuur.
Follow me on Facebook